Çanakçılar Şirket Grubu

Editör
05.08.2011

 Çanakcılar Şirketler Grubu bünyesinde yer alan fabrikaları tanıyabilir miyiz?

Vitrifiye, banyo mobilyaları, armatür ve metal aksesuarları alanlarında faaliyet yürütüyoruz. Zonguldak Gökçebey’de yatırımlarımız mevcut.  1980 yılında, 60.000 m2’lik kapalı alan üzerine kurulmuş olan Creavit Gökçebey vitrifiye üretim tesisleri, ülkemizin tek bir merkezde kurulu en büyük tesislerinden biri. Fabrikayı da içinde barındıran 100.000 m2’lik açık alan içerisinde, aynı zamanda Çanakcılar Şirketler Grubu merkez yönetim binası da bulunuyor.

Yılda 1,5 milyon adet Seramik Sağlık Gereci üreten tesis, yüksek basınç döküm, hızlı boyama kalıpları, robotlu sırlama teknolojilerini kullanıyor. 2006 yılında kurulan Creavit Devrek tesislerimiz, banyo mobilyaları üretimimizin tamamını karşılıyor. Makine parkurundaki son teknoloji yatırımları ile kapasitesini günden güne artıran tesisler, aylık 3.000 adet ürünün kaliteli hammaddelerini işliyor ve çok kademeli kalite kontrol testlerinden geçiyor.

13.000m2’lik Doxa markalı ofis ve Creavit markalı banyo mobilya fabrikasına ilave olarak geçtiğimiz yıl inşası tamamlanan yeni fabrikanın büyüklüğü 23.000m2. Açık alanı 80.000m2, kapalı alanı 36.000m2’yi bulan yeni fabrikanın üretim sisteminde; mobilya ünitelerinin yanı sıra klozet kapakları ve gömme rezervuar üretimlerinin gerçekleştiriliyor.

  Dünya’da bir ilk olan “doğa fabrikası” hakkında bilgi alabilir miyiz?

Zonguldak’a bağlı Gökçebey’de yer alan üretim tesislerimizin 20 dönümünü kaplayan  ve ziyaretçilere açık olan Botanik Alanı ve Hayvanat Bahçesi; Çanakcılar Şirketler Grubu Kurucuları Mehmet Çanakcı ve Mithat Çanakcı tarafından çevre bilincinin güçlendirilmesi felsefesi ile kurulmuştur.

Creavit’in sosyal sorumluluk projelerinden olan Botanik Alanı ve Hayvanat Bahçesi doğa severlerle buluşturularak  doğa sevgisini nesilden nesile aktarmayı amaçlarken, herkese hayvanların ve doğanın  güzelliğini bire bir yaşama fırsatı sunuyor. Doğa severler bu alanda 70 farklı türden 850 hayvan ve onlarca çeşit bitki ve onlarca çeşit bitki ve çiçek görebilirler.

  Çanakcılar bünyesinde kaç personeliniz var? Markanızın sektördeki konumu nedir?

Vitrifiye seramik iş kolumuzda 530, mobilya iş kolumuzda ise 170 kişiye istihdam sağlıyoruz. Bu sayı yeni yatırımlarla doğru orantılı artıyor. Özellikle bölge bazında bakacak olursak, istihdam yaratmak açısından önemli bir paya sahibiz. Yıllık 1.6 milyon adet üretim kapasitemiz ile ülkemiz sektörel ölçeklerinde ciddi ve güçlü bir durumdayız.

Sektörel araştırma raporlarının, eski (Çanakcılar) ve yeni (Creavit) marka algılarımızda oluşturduğu toplam ölçek, özellikle vitrifiye seramik sağlık gereçleri sektöründeki ülke sektörel büyüklüklerinde çok ciddi bir konumlanmaya sahiptir. Bu konumlanma yurtiçi pazarda ilk iki veya üç’ün içidir.

  Creavit kaç ülkeye İhracat gerçekleştiriyor? Yurtiçi Satış yapılanmanız ne durumda?

Üretimini yaptığımız ürünlerin, %40’ını ihraç ediyoruz. geçtiğimiz yılı değerlendirecek olursak,  Potekiz’den Çin’e kadar 60 farklı ülkeye servis sağladığımızı ve bunlardan 32 ülkeyle sürekli ve istikrarlı çalışmalarımızın sürdüğünü görüyoruz. Amerika ile sistem ve standart farklılıkları nedeniyle çalışmıyoruz ama susuz pisuvar konusunda onlara teknik üretim hizmeti veriyoruz. Amerika dışındaki aktif yaşamın sürdüğü bütün kıtalara ürünlerimizi pazarlıyoruz. Çin’de yeni bir showroom açtık geçtiğimiz günlerde.

Pek çok ülkede satış kanallarımız ve showroom’larımız var. Vitrifiye alanında bunu yapan iki firmadan birisiyiz. Kısacası, Vitrifiyeyi Dünyaya satıyoruz.

Yurtiçi satış ve pazarlama faaliyetlerimizi; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Samsun, Antalya ve Zonguldak olmak üzere 7 bölgede showroomlu bölge müdürlüklerimiz, Trabzon ve Diyarbakır’da da bölge temsilciliklerimiz aracılığıyla yönetiyoruz. Tüm illerde alt bayileri de değerlendirecek olursak 5000’e yakın iş ortağımızla ürünlerimizi tüketicilerle ile buluşturuyoruz.

Çanakcılar Şirketler Grubu’nun süregelen en önemli ilkelerinden biri üretimdeki kalite anlayışı. Ürünün uzun vadeli kullanımını düşünerek her bir modelin dayanıklı, fonksiyonel, estetik ve çevreye duyarlı olmasına önem veriyoruz. Bu nedenle, üretim sürecinde ve pazarlama aşamasında ve satış sonrasında müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir sistemi uyguluyoruz.

Hammaddeye uzaklığınız, bölgeye yatırım yapmanıza engel teşkil ediyor mu?

Ekonomik düşünmenin çok önemli olduğu günümüz koşullarında, hammadde sahalarının uzaklığı, nakliye dezavantajları gibi sorunları değerlendirecek olursak, bizim yaptığımız yatırımların bu bölgede yapılması yanlış görülebilir. Ancak biz, zaten işsizlik problemlerinin çok hızla artması nedeniyle, öncelikle kendi memleketimize yatırım yapmayı ve kendi bölgemizi kalkındırmayı amaç edindik. 

Üretim için gerekli hammaddeye uzak olsak da, kendi toprağımızdaki gönüllülere, yürekten çalışan insan kümelerine yakın olmak bizim için çok değerli. Sektörümüzdeki ilkleri buradan gerçekleştirmek ve dünyaya ulaşmak gurur veriyor. Yaşanan dezavantajları geri dönüşüm teknolojileri sayesinde minimize ediyoruz. Ülkemizde ilk olarak tünel fırın atık baca gazlarındaki enerjiyi geri kazandık.

Böylece hem şirketimize mali destek, hem de ülkemize kaynak tasarrufu sağlanmıştır. Bu sistemle tünel fırın egzoz bacasından atılan 150°C üzerindeki sıcak atık gazın, özel dizayn edilmiş eşanjör düzenekleri ile enerjisinin temiz havaya transferi sağlanmıştır.  Yaklaşık kapasitede, 75-80°C sıcaklıkta temiz ve sıcak hava elde edilmiştir.

Bu sıcak hava da, prosesimizin en önemli giderlerinden birini oluşturan şekillendirme bölümünde kullanılmaya başlanmıştır. Daha önce doğal gaz yakılarak elde edilen sıcak hava yerine bu havanın kullanılması ile önemli bir enerji tasarrufu sağlanmıştır.

İş dünyasında  daimi başarı için inovatif formülünüz nedir?

Artık gelecekte,  verimli ve tasarruflu üretim yapanlar ayakta kalabilecektir. Kalkınmanın ancak üretim güçlerinin artırılması ile sağlanabileceğini düşünüyoruz. Ülkemizdeki asıl sorun nicelik değil niteliktir.

Dünyaya uyum sağlamak ve küresel rekabette var olabilmek ancak evrensel değerlerin yakalanması ve uygulanması ile mümkün olabilir. Bu kapsamda ürettiğiniz ürüne ve özellikle ihracat pazarlarınıza ilişkin iş kolunuzda geçerli sertifikaların alınması ve uluslararası standartlara göre üretim yapılması önemlidir.

Uluslararası fuar organizasyonları ile yeni kapıların açılma şansı yanında, yeni ufukların açılması mümkün hale gelmekte, dolayısıyla vizyon gelişmektedir. Şirketlerin Ar-Ge, ürün geliştirme ve pazarlama faaliyetlerini iyi koordine etmeleri ülkelerin kalkınma yolundaki adımlarını kolaylaştıracaktır.

  “Usta Eğitim Seminerleri”niz  hakkında bilgi alabilir miyiz?

Eğitimin, çalışma hayatındaki öneminin bilincindeyiz. Bu bağlamda sektörün ustalarına ürün gamına dair teknik detayları aktardığımız “Usta Eğitim Seminerleri” gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl ortasında başlayan ve yurt genelinde çeşitli illerde gerçekleştirilen seminerler toplamında 1000’i aşkın Usta ile bir araya gelindi. 

Vitrifiye ürünler, banyo mobilyaları, armatürler ve metal aksesuarlar ile gömme rezervuarlardan oluşan ürün gamımızı yeni tasarımları ile geliştirirken; ürün özellikleri ve montaj detayları gibi bilgilere eğitimlerimizde yer veriyoruz.

Sunumların ardından, soru- cevap tekniği ile merak edilen tüm konular hakkında bilgi aktarımı yapılıyor. Eğitim sonunda tüm katılımcılara “Creavit Usta Setleri” hediye edilirken, görüş ve öneriler titizlikle değerlendirmeye alınıyor.

  Seramik ve Mobilya fabrikaları hangi kalite belgelerine sahip?

Çok sayıda ülkeden aldığımız Uygunluk ve  TSE onaylı İSO Yönetim Sistemi Belgeleri “en iyi kalite” anlayışımızı destekler nitelikte.  Seramik Sağlık Gereçlerinde tüketicisine sunduğu 12 yıl garantili Creavit markalı ürünleri ile tüketicimize hizmet veriyoruz. Bu belgelerden bazıları;


⎫    TSE Türk Standartları Uygunluk Belgeleri
⎫    LGA Alman Standartlarına Uygunluk Belgesi
⎫    GOST-R Rusya Standartlarına Uygunluk Belgesi
⎫    Kiwa Hollanda Standartlarına Uygunluk Belgesi
⎫    SONCAP Nijerya Standartlarına Uygunluk Belgesi
⎫    SII İsrail Standartlarına Uygunluk Belgesi
⎫    UKRAYNA-UKR-SEPRO Standartlara Uygunluk Belgesi
⎫    OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi
⎫    TSE-ISO-EN 14001 Çevre Yönetim Sistemi
⎫    TSE ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Belgesi
⎫    KQ-TSE-ISO-EN 9000:2000 Kalite Yönetim Sistemi
⎫    CE


Dergisi

KAYNAK: İnşaat & Yatırım


Yorumlar
Yorum Bırak

Create Account



Log In Your Account