Seranova'nın ihracat hedefi üretiminin yüzde 50'si

Editör
15.04.2013

 

Seramik sektörünün Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu ifade eden Seranova Pazarlama Müdürü Nilgün TUGAYKAN, kesintisiz bir büyüme sergileyen sektörün önemli aktörleri arasında bulunan Seranova'nın yenilikçi ürünleri kadar satış sonrası hizmetlerde de farklılaşmayı öne çıkardığı ve ihracatla büyüme vizyonu doğrultusunda önemli atılımlarda bulunduğunu belirtiyor.

Türkiye'nin en büyük ilk 10 seramik kuruluşu arasında yer alan Seranova, yeniden yapılanma sürecini tamamlayarak büyük bir atılım gerçekleştirdi.

Bayilik sisteminden bayi konseptine, modern tasarım anlayışından yenilikçi ürün gruplarına kadar kurumsal açıdan tümüyle yenilenen Seranova, satış sonrası hizmet anlayışında da fark yaratarak hizmet kalitesini daha da yükseltiyor.

Hedef ihracatla büyümek

Seramik sektörünün Türkiye'nin lokomotif sektörleri arasında yer aldığını ve sürekli büyüyen bir sektör olduğunu dile getiren Seranova Pazarlama Müdürü Nilgün TUGAYKAN, yakın zamanlara kadar sektörün dışarıdan tasarım aldığını, günümüzde ise yurtdışına tasarım sunar hale geldiğini belirterek, tasarım anlayışının çok geliştiğini ve tasarıma ve Ar-GE’ye verdikleri önemle Seranova’nın da bu yönde yatırımları olduğuna dikkat çekiyor.

TUGAYKAN, Seranova olarak ileri teknoloji ile üretilmiş yeni seriler kadar satış sonrası hizmetlere de odaklandıklarını ve ihracata yönelik büyüme vizyonuyla önemli bir atılımın eşiğinde bulunduklarının altını çiziyor.

Üretimin yüzde 50'si ihracat için

Türkiye seramik sektörünün bulunduğu konumdan çok daha ileri bir noktaya ulaşacağından kuşku duymadığını belirten TUGAYKAN, halihazırda üretiminin yüzde 35'ini ihracata yönelik gerçekleştiren Seranova'nın 2013 yılında bu oranı önemli bir sıçramayla yüzde 50'ye çıkaracağını ifade ediyor.

TUGAYKAN, sektörde dünyada yaşanan değişime paralel olarak pazarın ihracata kaydığını belirterek, Türkiye'nin lojistik anlamda şanslı ülkeler arasında yer aldığını, Seranova'nın ise iddialı tasarımlarıyla özellikle ABD, Ortadoğu ve Afrika pazarlarında ön plana çıkacak kuruluşlar içinde olacağını da sözlerine ekliyor. 

SERANOVA - 2000 yılında yatırımlarını tamamlayarak üretime başlayan Seranova Seramik, ilk yıllarda 2 milyon m2/yıl olan üretim kapasitesini yeni yatırımlarla 11 milyon m2/yıl'a çıkarttı.

Seramik sektöründeki yenilikleri hayata geçiren Seranova Seramik, gerek iç gerekse dış pazarlarda aranılan marka olma özelliğini sürdürülebilir kılmak için sürekli gelişimi ve büyümeyi hedeflemektedir.

Uşak'ta 50.000 m²'si kapalı, 480.000 m2 açık, toplam 530.000 m²'lik bir alanda yer ve duvar karoları üreten Seranova Seramik,6 milyon m² yer ve 5 milyon m² duvar olmak üzere toplam 11 milyon m²'lik üretim kapasitesine sahip bulunmaktadır.

Yer seramiğinde tek pişirim, duvar seramiğinde hızlı çift pişirim teknolojisini kullanan Seranova Seramik, 2013 yılını atılım ve yenilenme dönemi olarak belirlemiş ve bu doğrultuda yaptığı çalışmalar sonunda makine parkına , digital baskı sistemleri, parlatma ve kareleme hatları ile gövde boyama sistemleri ilave etmiştir. Yer ve duvar karolarında TS EN 14411 standardına uygun üretim gerçekleştirmektedir.

Üretiminin en az yüzde 35'ini ihracata yönelik olarak planlayan ve bu plan doğrultusunda ihracat yapan Seranova Seramik, seramik ürünlerinin Avrupa ülkelerinde serbest dolaşımını sağlayan CE işaretleme deklarasyonunda ilk bulunan kuruluş olma özelliğine sahiptir.

Seranova Seramik, üretimde ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi'ni, çevreye duyarlılığının gereği olarak ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi'ni uygulamaktadır. 2012-2013 yılları arasında gerçekleştirdiği büyük dönüşüm ve yenilikçi vizyonuyla faaliyetlerini Seranova adıyla sürdürme kararı alan kuruluş, dünya ülkelerinde parlayan bir Türk markası olmayı hedeflemektedir.

 

Dergisi

KAYNAK: İnşaat & Yatırım


Yorumlar
Yorum Bırak

Create Account



Log In Your Account