“Çınar Hastanesi Fatsa'da 5 bin 920 metrekare arazi üzerinde 4 katlı olarak inşa edilmekte.68 adet hasta yatağına sahip olan hastane; radyoloji, klinik laboratuar, poliklinikler, acil ünitesi, hasta yatak servisleri, dahili ve cerrahi yoğun bakım, neonatal yoğun bakım, ameliyathaneler, doğumhaneler, merkezi sterilizasyon ünitesi,diyaliz,fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, yönetim birimleri, kafeterya, yemekhane bölümlerinden oluşmaktadır.”

Editör
26.07.2011

Çınar Hastanesi Fatsa’nın Ünye tarafında ki çıkışına yakın Elekçi Irmağı batısında yer alan Kumru-Korgan karayolu üzerinde sahile 700 m mesafede 5 bin 920 metrekare büyüklüğünde ki  arsa üzerinde yola paralel şekilde konumlandırılmıştır.

Günübirlik (ayakta) ve engelli hastaların kullanacağı poliklinik; acil, radyoloji, diyaliz, fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümleri 70 m x 18 m ebatlarında podyum binada çözümlenmiştir.

Podyum bina bodrum kattan  ve zemin kattan oluşmaktadır. Podyum binanın 30 m’lik bölümüne, 4 kattan oluşan ve podyum bina ile tesisat katı aracılığıyla ayrılan katlı bina oturmaktadır.

Geniş bir arsa içinde yer alan sağlık tesisi; açık otopark, yaya yolları, tesis içi otomobil yolları, yeşil alanlar,bodrum kata hizmet veren servis rampaları ve yangın çıkışlarından oluşan açık alan düzenlemesine sahiptir.

Binanın kuzeyinde (deniz tarafında) poliklinik girişi tasarlanmış, hastane ana girişi Kumru-Korgan karayoluna bakacak şekilde binanın doğusunda şekillendirilmiştir.

Acil girişi ise ayrı bir araç girişi ile ulaşılabilen ve binanın güneyinde yer almaktadır.Tesisin güç ihtiyacı parselin en güneyinde 5 m x 15 m ebatlarında ayrı bir binada planlanmıştır.

Bu bina içinde jeneratör, trafo, orta gerilim, şalt tesisi zemin kat seviyesinde çözülmüştür.Yine aynı jeneratör binasının bodrum katı su deposu ve yangın söndürme sistemlerinin bulunduğu bir alan olarak değerlendirilmiştir.

Özel Çınar Hastanesi toplam 6 bin metrekare kapalı alana sahiptir. 68 adet hasta yatağına sahip olan hastane; radyoloji, klinik laboratuar, poliklinikler, acil ünitesi, hasta yatak servisleri, dahili ve cerrahi yoğun bakım, neonatal yoğun bakım, ameliyathaneler, doğumhaneler, merkezi sterilizasyon ünitesi,diyaliz,fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, yönetim birimleri, kafeterya, yemekhane bölümlerinden oluşmaktadır.

Bina tasarlanırken Karadeniz bölgesi için hakim rüzgar olan kuzey rüzgarlarına mümkün olan en dar cephe kuzeye gelecek şekilde uzun, ince bir dikdörtgen olarak tasarlanmıştır.

Cephe kaplamaları mekanik montaj porselen karo, pencere alanları ise temperli ve lamine camlı alüminyum asma cephe olarak detaylandırılmıştır. Giydirme cephe arkasında ısı ve su izolasyonu katmanları oluşturulmuştur. 

Katlı binanın 1. ,2. ve 3. katlarında hasta yatak servisleri planlanmıştır. Ameliyathaneler ise ihtiyaç duyulan yüksekliği sorunsuz sağlayabilmek için en üst kata yerleştirilmiştir.

Özel Çınar Hastanesi'nin proje başlangıç tarihi Ocak 2006 olup, Haziran 2006’da özel hastanenin mimari projesi, elektrik projesi, mekanik projesi ve statik projesi tamamlanmıştır. Özel sağlık tesisinin inşaatı Mart 2008’de başlamış ve halen devam etmektedir.

Dergisi

KAYNAK: İnşaat & Yatırım


Yorumlar
Yorum Bırak

Create Account



Log In Your Account