Projelerin tasarım aşamasından itibaren optimum çözümler sunan Home Yapı Mühendislik, inşaat sektöründeki dalgalanmalara rağmen projelerini hız kesmeden sürdürüyor. Sektörünün köklü firmalarından Kılıç Otomat’ın yeni fabrika binası Selimpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde Home Yapı Mühendislik güvencesiyle yükseliyor.
Toplam inşaat alanı 6.000 m2 olacak şekilde projelendirilen Kılıç Otomat Fabrikası projesinin Eylül 2021 tarihinde teslim edilmesi öngörülüyor.
Projenin planlama aşamasının 2018 yılında başladığını belirten Home Yapı Kurucu Ortağı İnşaat Mühendisi Nevzat Ülküseven, “Kılıç Otomat, kuruluşundan bu yana sektörü tüm detayları ile takip edip çalışmalarını inovatif teknolojiler ile birleştirerek gelişmekte olan ve yaptığı çalışmalar neticesinde yurtdışı firmalarla iş ortaklığı kurma kapasitesine ulaşmış köklü bir firma. Bu gelişmeler ışığında artan talep ihtiyaçlarını karşılamak ve daha kaliteli hizmet vermek amacıyla kendileriyle yeni fabrika binası için görüşmelerimizi yapıp projelendirme kararı aldık.
Planlama aşaması 2018 yılında başlayan fabrika projesi; büyüyen firmanın ihtiyaçları ile yeni teknolojilerle gelişmenin önünü açık tutacak, güvenliği ve fonksiyonelliği maksimum seviyede tutarak, hem bugünün hem de geleceğin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmıştır.
2020 yılında şantiye aşamasına geçilerek pandemiye rağmen çalışmalara hız kesmeden devam edildi. Detaylı ve dikkatli bir çalışma sürecinden geçen imalat aşaması 2021 yılında neticelenerek Kılıç Otomat Fabrikası hizmete başlayacaktır.” dedi.
Fonksiyonellik ve Güvenlik Ön Planda
Proje hakkında teknik ve mimari detayları da paylaşan Home Yapı Kurucu Ortağı Mimar Hasan Aksel Yağcıoğlu, “Bina tasarımında fonksiyonelliği ön planda tutarak, içerisinde aynı anda 3 tırın yükleme ve indirme yapabileceği şekilde dizayn ettik. Ön kısımda idari ve personel birimlerinin yer aldığı ferah kat yüksekliği ile geniş alanlar oluşturduk. Çatıyı, çelik tonoz olarak tasarlayıp oluşan ek hacimlerle iş toplantıları, eğitimler, seminerler ve organizasyonlar için 250 m2’lik toplantı salonu ile personel yemekhanesi gibi ek birimleri planladık. Güvenlik had safhada tutularak acil durumlar için 3 ayrı yangın merdiveni ve holleri tasarladık. Dikey sirkülasyonu rahatlatmak için 5 ton taşıma kapasitesine sahip 2 yük asansörü ekledik. Böylece tüm ihtiyaçları karşılayarak gerekli çalışma alanlarını oluşturmuş olduk. Ayrıca ek olarak uzun vadede yeni teknolojilerin gereksinimini karşılamak için rezerv alanları da planladık.” dedi.
Domino serisi ile göz alıcı atmosfer oluşturuldu.
Devamını Gör...