Bosch ile Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa sürdürdükleri “Eğiticilerin Eğitimi (Eğitep)” projesi, 5 yılda 80 mezun verdi.Her yıl 16 öğretmenin katılımıyla sürdürülen proje saysesinde; teknik ve meslek liseleri öğretmenleri yeni teknolojiler hakkında öğrendiklerini öğrencilerine ve fabrikada edindikleri mesleki deneyimi aktarmak adına iyi bir fırsat yakalıyorlar.
Bosch ile Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa sürdürdükleri “Eğiticilerin Eğitimi” projesinin 5’inci dönem mezunları, geçtiğimiz Ekim ayının sonunda düzenlenen bir törenle sertifikalarını aldı.
Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş İnsan Kaynakları Direktörü Hakan Oktar ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ın da katıldığı sertifika töreninde, bu yıl mezun olan 16 teknik ve meslek lisesi öğretmenine sertifikaları Hakan Oktar ve Atilla Gülsar tarafından verildi.
Mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesine destek vermek amacıyla, Bursa ili kapsamındaki mesleki ve teknik eğitim kurumlarında görev yapan teknik öğretmenlerin, sanayideki teknolojileri yakından tanımalarını sağlamak, öğrencilerine gerçekçi gözlemler aktarmalarına destek olmak, bilgi ve becerilerinin güncellenmesine yardımcı olmak, böylece de öğrencilerini daha verimli ve güncel bilgilerle yetiştirmelerini sağlamak amacıyla sürdürülen proje kapsamından bugüne kadar 80 teknik ve meslek lisesi öğretmeni mezun oldu.
Milli eğitimi sanayiye yaklaştırmak…
Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş bünyesindeki uzman öğreticilerinin gözetiminde 10 gün (60 saat) süren eğitim programında, teknik ve meslek lisesi öğretmenleri, iş güvenliği ve işçi sağlığından Bosch Üretim Sistemi’ne, hidrolik eğitiminden ATMO (Özel makine imalatı) eğitimlerine, CNC torna ve freze eğitimlerinden elektrik grubu eğitimlerine kadar pek çok dalda eğitim gördü.
Sertifika töreninde bir konuşma yapan Bosch Sanayi ve Ticaret AŞ İnsan Kaynakları Direktörü Hakan Oktar, Eğiticilerin Eğitimi projesinin amacını, “Teknik ve meslek liseleri öğretmenlerini sanayiye biraz daha yaklaştırmak, onları yeni teknolojilerle tanıştırmak, böylece de öğrencilerini daha verimli ve güncel bilgilerle yetiştirmelerini sağlamak” olarak özetlerken, sanayi ve okullar arasındaki bu tür iş birliklerinin her zaman iki taraf içinde verimli olduğunu ifade etti .
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise konuşmasında, eğitimin yaşam boyu sürekli devam ettiğinin altını çizdi. “Bu nedenle bu projeyi ilk günden beri destekliyorum” diyerek devam eden Gülsar, “Öğretmenlerimiz, her ne kadar okullarından donanımlı birer eğitici olarak mezun olsalar da sanayinin içinde edinecekleri deneyim, vazgeçilmezdir.
Çünkü burada edinilen deneyimler, etkin olarak öğrencilerimize aktarılır ve öğrencilerimiz de sanayide karşılaşacakları makine ve sistemler hakkında önceden bilgilendirilmiş olurlar” sözleriyle projenin önemini ısrarla vurguladı.
Yüzde 90 memnuniyet
Bosch Sanayi ve Ticaret AŞ Eğitim ve Gelişim Bölümü Yöneticisi Şahigan Gurbet de, sertifika töreninde aktardığı bilgi notlarında, 5 yılın ardından projenin memnuniyet oranının yüzde 90 seviyesine ulaştığını, bu başarının nedenlerinden birinin de Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin sahip olduğu teknoloji seviyesi olduğunu ifade etti.
Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinin makine, elektrik/elektronik, endüstriyel otomasyon teknolojileri alanlarında görevli 16 öğretmenin tamamının gönüllü olarak bu eğitim programına katıldığının altını çizen Gurbet, “Bu ayrıntı bizler için çok önemli. Bizler, eminiz ki bu sayı16 değil 30 olsaydı, yine kotamızı rahatlıkla doldurabilirdik. Yüzde 90 memnuniyet ve başarının nedenlerinden birisi de budur. Kendini geliştirmek isteyen öğretmenler için bu gibi eğitim programları kaçırılmayacak fırsatlar olarak öne çıkıyor” dedi.
Dergisi
KAYNAK: İnşaat & Yatırım