Yeşil binalar; enerji tasarrufu, su verimliliği, güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi ve doğal ışıktan yararlanma gibi özelliklerle doğanın enerjisini binalara taşıyor.
Sürdürülebilir yönetim ile kaliteden ödün vermeyen, çevreye duyarlı bir strateji ile hizmet veren Altensis, yeşil bina uygulamaları için gerekli mühendislik, koordinasyon ve danışmanlık hizmeti vererek çevre bilincini ortaya koyuyor.
Türkiye’nin ilk LEED sertifikalı projesi, Türkiye’nin ilk BREEAM POST CONSTRUCTION sertifikalı projesi ve yine Türkiye’nin ilk LEED platin sertifikasını alan projesinin yeşil bina danışmanlık ve mühendislik hizmetlerini veren Altensis yöneticisi Emre Ilıcalı, yeşil bina konseptine ilişkin yaptığı açıklamada, “Günümüzde yeşil bina konsepti hem enerji verimli hem çevreyle dost olması, hem de tasarruflu olması özellikleriyle giderek önem kazanıyor.
Olası yanlış tanımlamaların önüne geçilmesi için çevre dostu bina yapımının çevreye olan bütün etkilerini göz önüne almak gerekir. Bu yüzden uluslararası standartları sürece entegre eden, tüm dünyada kabul edilmiş ve uygulanmakta olan LEED ve BREEAM gibi değerlendirme ve sertifikasyon sistemlerinden faydalanılması önemlidir” dedi.
Ilıcalı; Türkiye’de bugün itibarıyla LEED sertifikalı sadece 25 adet yeşil bina olduğunu ve bunun üçte ikisinin Altensis danışmanlığında sertifikalandırıldığını belirtti.
Her yıl yaklaşık 600 bin konuta ihtiyaç olduğu belirtilen ülkemizde, her yeni yapılacak binanın sadece depreme dayanıklı olarak değil, aynı zamanda enerji verimli ve çevreyle dost inşa edilmesinin de artık bir sorumluluktan çıkıp zorunluluk haline geldiğini ekledi. Ilıcalı, bu yüzden yabancı yatırımcıların olası seçenekleri değerlendirirken, tasarruflu, enerji verimli ve özellikle sertifikalı binaları öncelikli tutacaklarını kaydetti.
Dergisi
Türk Müteahhitler VE Türk Yatırımcılar Yurtdışına Yöneldi.
Devamını Gör...
Yılın ilk yarısında uluslararası geceleyen ziyaretçi sayısı, 2023'ün aynı dönemine göre %9 daha artış gösterdi.
Devamını Gör...