Bilim adamları ve akademisyenler Paintistanbul Kongresi’nde boya sektörünü masaya yatırdı

Editör
25.10.2010

Dünya boya sektörünü buluşturan paintistanbul 2010, Boya Sanayi ve Yardımcı Maddeler Fuarı kapsamında, 24 - 25 Eylül 2010 tarihlerinde gerçekleştirilen Paintistanbul 2010 Kongresi, sektörün gündemindeki bilimsel ve teknik konularda yapılan sunumlarla boya sektörünün nabzını tuttu. BOSAD (Boya Sanayicileri Derneği) Bilimsel Kurulu tarafından organize edilen kongrede, boya sektöründen dünyaca ünlü 28’i yabancı toplam 43 konuşmacı sunum yaptı. Paintistanbul Kongresi’ni Türkiye’den ve dünyadan 500’e yakın bilim adamı, akademisyen ve sektör temsilcisi izledi.
BOSAD Bilimsel Kurulu Başkanı Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Menceloğlu’nun önderliğindeki ekip iki yıl boyunca Paintistanbul Kongresi için aralıksız çalıştı. Boya sektöründeki son gelişmelerin konuşulduğu Paintistanbul Kongresi, yerli ve yabancı katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Kongre sunumlarında; yeni hammaddeler, nanoparçacıklar ve nano yapılar, fonksiyonel boyalar ve mikrokapsülleme, boya üretim teknolojileri, sanayi ve inşaat boyaları, sürdürülebilir teknolojiler öne çıkan başlıklar oldu. İki gün boyunca katılımcılar, dünya boya sektörünün tartıştığı yeni teknolojiler, uygulamalar ve düzenlemeler hakkında bilgi aldı. Verilen aralarda katılan bilim adamı, akademisyen ve sektör temsilcileri birbirleriyle görüş alışverişinde bulunma fırsatı da yakaladı.
Paintistanbul Kongresi uluslararası nitelikli konuşmacıların katılımıyla izleyenler için oldukça verimli geçti. Kongreye, sektörle ilgili hazırlanan çalışmalarda kitapları ve makaleleri kaynak gösterilen çok sayıda yabancı konuşmacı katıldı. Southern Mississippi Üniversitesi’nden Marek W. Urban’ın özel sunumuyla açılan kongrenin ilk günü, kimya sektörünün en önemli gündem başlıklarından AB’nin yeni kimya mevzuatı REACH konusunda CEPE (Avrupa Boyacılar Birliği) Teknik Direktörü Jacques Warnon’ın yaptığı sunumla devam etti.  

Fransa’daki Haute Alsace Üniversitesi’nden Prof. Dr. Xavier Allonas kongrede, akrilat kaplamaların radyasyon muhafazasında oksijen kısıtlamasını gidermeye yönelik metotlar hakkında bilgi verdi. Amerikalı ünlü danışman Clifford K. Schoff ise kaplamaların iyileştirilmesi konusunda bir sunum yaptı.

Kongrenin ikinci günü, ABD’deki Kuzey Dakota Devlet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gordon Bierwagen’in yeni standartlara ilişkin özel sunumuyla açıldı. Bierwagen’in sunumunu yine Kuzey Dakota Devlet Üniversitesi’nden Dean C. Webster’in toksik olmayan deniz boyalarının gelişimi konulu konuşması izledi. BASF Schweiz AG’den Dr. Kurt Dietliker fotobaşlatıcılardaki gelişmeler konulu bir sunum yaptı ve katılımcıları radyasyon muhafazasında yeni fırsatlar konusunda aydınlattı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Yusuf Yağcı da elektro, foto, bio ve termal fonksiyonel polimerlere doğru kayan çok yönlü rota hakkında bilgi verdi.

Kongre kapsamında gerçekleştirilen atölye çalışmalarında, kongre konularına paralel, boya ile ilgili üretim ve uygulama tekniklerini içeren sunumlara yer verildi. Ayrıca kongrenin son günü boya sektöründeki son gelişmeler doğrultusunda hazırlanan poster sunumları sergilendi. BOSAD tarafından hayata geçirilen Paintistanbul Kongresi, konuşmacılara ve Kongre Düzenleme Kurulu’na teşekkür plaketlerinin İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarasına karşı verildiği kokteyl ile sona erdi.
 

KAYNAK: İnşaat & Yatırım


Yorumlar
Yorum Bırak

Create Account



Log In Your Account