Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’nde konuşan ve “Kartondan hayaller satın alıyoruz”

Editör
20.09.2012

 

Hakan Kıran Mimarlık AŞ Kurucu Ortağı Hakan Kıran, 13-14 Eylül tarihleri arasında EurAsia Strategies tarafından gerçekleştirilen Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’nde konuşmacı olarak yer aldı. Akıllı Binalar ve Evler başlıklı oturumda konuşan Hakan Kıran, İstanbul ofislerinde yaptığı çalışmalardan da örnekler verdi.

 Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’nde konuşmacı olarak yer alan Hakan Kıran Mimarlık ve Yapı Hizmetleri Tic. AŞ Kurucu Başkanı Hakan Kıran, “Binalar yatırım amacıyla satılıyor.

Bir nevi kartondan hayaller satın alıyoruz. Sonrada aldığımız evleri satıp yenisini alıyoruz. Bu kullanımlar, sosyal bütünlük, sosyal devamlılık sağlayamıyor. Kişilere; ruh sağğını, seçimlerini koruyacak projeler ve öneriler getirilmeli” dedi.

 İstanbul Swiss Otel’de 13-14 Eylül tarihleri arasında EurAsia Strategies tarafından düzenlenen Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi (World Intelligent Cities Summit - WICS) başladı. Ana başğı “21. Yüzyıl’ın Akıllı Şehirleri” olarak belirlenen zirvede, 14 Eylül Cuma günü Hakan Kıran Mimarlık Kurucu Başkanı Hakan Kıran “Akıllı Binalar ve Evler” başlıklı oturumda bir konuşma yaptı.

 “En önemli parametre şehir ve planlama” diyen Hakan Kıran, ülkemizde ciddi bir dönüşüm hareketinin başladığını söyledi. Kıran, “ Tüm bu hareketliliğin ortaya getirildiği bir arada olduğu doğru çözümlemelere planlama diyoruz.

Ancak ülkemizde planlamadaki aksaklıklar, ara çözümler bulmaya çalışmak sıkıntı yaratabiliyor. Bugün Türkiye’nin en önemli problemi köklerimizi bilmemek ve gittikçe eski yaşantılarımızdan uzaklaşmak. Geldiğimiz köyler, oradaki yaşantımız unutuluyor.

Bizlere satılan bütün binalar yatırım amacıyla satılıyor. Bir nevi kartondan hayaller satın alıyoruz. Kısa bir süre sonrada aldığımız evleri satıp yenisini alıyoruz.

Doğal formlardan ve köklerimizden uzakta olan bu kullanımlar, sosyal bütünlük, sosyal devamlılık sağlayamıyor. Bu şehri akıllandıracak olan insanların; ruh sağğını, seçimlerini koruyacak projeler, akıllı öneriler getirilmeli. Akıllıca yapılan projelerde eksikliklerimizi tamamlayıp bağlılık sağlayacak öğeler bulabiliriz” diye konuştu.

Konuşmasında İstanbul ofislerinde yaptığı çalışmalardan da örnekler veren Hakan Kıran, Sancaktepe Ring İstanbul Projesi’nden bahsetti.

Dergisi

KAYNAK: İnşaat & Yatırım


Yorumlar
Yorum Bırak

Create Account



Log In Your Account