Alarko Carrier’ın Gebze’deki Fabrikası’nda 2004 yılından beri üretilen ve 2012 yılı başında yeni serisi piyasaya sunulan Carrier marka çatı tipi klimalar Yunanistan’da 1- 4 Mart 2012 tarihlerinde düzenlenen “Climatherm Fuarı”nda sergilendi.
Carrier’ın Balkanlar’daki ortağı AHI Carrier SEE firmasının katıldığı ve yeni Carrier rooftop ve ısı geri kazanım cihazının sergilendiği fuarda cihazlar yoğun ilgi gördü. 1990 yılından beri düzenlenen ve Yunanistan’ın en büyük fuarlarından olan “Climatherm” bu yıl yaklaşık 20.000 kişiye ev sahipliği yaptı
Gebze Fabrika’dan 30’u aşkın ülkeye
2004 yılında İspanya’daki Guadalahara Fabrikası’ndan transfer edilen Carrier rooftopları 2009 yılında Alarko Carrier’ın Gebze Fabrikası’nda kurulan Psikrometrik Test Laboratuvarı’nda geliştirilerek, yeni jenerasyon, A sınıfı verimli, çevre dostu R410A soğutucu akışkanlı ve yeni ısı geri kazanım opsiyonu ile piyasaya sunuluyor. Carrier rooftoplar Türkiye dışında ayrıca 30’u aşkın ülkeye ihraç ediliyor.
KAYNAK: İnşaat & Yatırım