Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, kentsel dönüşüm çerçevesinde Eymir ve Mogan göllerini birleştirerek 42 kilometrelik kanal vadi yaratacaklarını söyledi.
Ankara ile İstanbul arasındaki rekabet kentsel dönüşüm projelerine de yansıdı. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen, Habertürk’ün basın sponsorluğunu üstlendiği gayrimenkul zirvesi ArkiParc 2012’nin ilk gününde konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’ya 42 kilometrelik bir kanal vadi yapacaklarını açıkladı.
İstanbul'da iki yarımada ve bir ada oluşturacak “çılgın proje” Kanal İstanbul’u Nisan 2011’de Başbakan Tayyip Erdoğan açıklamıştı. Arkitera Mimarlık tarafından düzenlenen ArkiParc 2012’nin ilk gününde Ankara ve İstanbul’daki kentsel dönüşüm projeleri konuşuldu.
Ankara’yı kongre, üniversite ve turizm kenti, sanayide 2. ve tıbbın merkezi yapmak istediklerini dile getiren Gökçek, Güney Park projesi kapsamında ise Eymir ve Mogan göllerinin birleştirilerek 42 kilometrelik bir kanal vadi yaratılacağını söyledi.
Proje kapsamında 600 gecekondunun yıkılıp, yerine 6 bin konut yapılacağını belirten Gökçek, “Projenin altyapısı, yollar dahil her şeyini Sinpaş’a verdik” dedi.
‘LONDRA’NIN GOLDEN EYE’I ANKARA’DA CAT EYE OLACAK’
Gökçek, Ulus’taki Anafartalar ve Yüzyıl çarşıları ile Gümrük Tekel Bakanlığı, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, Ulus İş Hanı’nın yıkılıp, bölgenin eski Ankara evleriyle donatılacağını söyledi.
Gökçek, 5 ayrı bölgede teleferik hizmeti verileceğini ve Londra’nın Golden Eye’ının Ankara’ya Cat Eye adıyla geleceğini kaydetti. Mimarlardan Ankara için hazırlayacakları orijinal projeleri açık olarak sunmalarını isteyen Gökçek, “44 adet Kentsel Dönüşüm Projesi'ni bir arada yürütüyoruz. Bu yüzden de tüm mimarları proje için Ankara'ya davet ediyoruz" dedi.
‘ODTÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ’NE GÜVENMİYORUM’
Konuşmasında ODTÜ Mimarlık Fakültesi’ne güvenmediğini söyleyen Gökçek, salondaki mimarlar tarafından tepkiyle karşılandı. Gökçek “Özellikle ODTÜ’nün bilirkişi yapıldığı tüm dönüşüm planlarımız davalık oluyor. ODTÜ Şehir Planlama Sempozyumu’ndan çıkan Atatürk Orman Çiftliği planını baz aldık ama ODTÜ bize dava açtı” dedi.
KAYNAK: Habertürk
KAYNAK: İnşaat & Yatırım