TAV Havalimanları, Devlet Hava Meydanları İşletmesi ile imzaladığı sözleşmeye istinaden 2 Ocak 2012 Pazartesi günü saat 00.01 itibariyle İç Hatlar Terminali'nin işletmesini devralıyor.
TAV Havalimanları'ndan yapılan açıklamaya göre İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminalinin yapımı ve Dış Hatlar Terminaliyle birlikte 2032 yılı sonuna kadar işletilmesine ilişkin ihaleyi kazanan şirket, 2 Ocak 2012 Pazartesi günü itibariyle İç Hatlar Terminalini işletmeye başlayacak.
TAV Havalimanları sözleşmeyle DHMİ'ye ödeyeceği 610 milyon euro KDV tutarındaki kiraya ek olarak İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali'nin yapımı için de 250 milyon euro yatırım yapacak.
Yeni İç Hatlar Terminali operasyona başlayana kadar iç hat uçuşlarının tamamı Dış Hatlar Terminalinden gerçekleşecek.
KAYNAK:Dünya Gazetesi
KAYNAK: İnşaat & Yatırım