Sinpaş GYO'nun yeni kampanyası “İlk 84 Eve 84 Ay Vade”yi açıklamak üzere bir basın toplantısı düzenleyen Sinpaş GYO Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, inşaat ve konut sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulundu. İnşaat sektöründe yaşanan büyümenin kamu yatırımlarına yönelik olduğuna vurgu yapan Gacemer, konut sektöründeki durgunluğun devam ettiğine dikkat çekti.
Sinpaş GYO yeni kampanyası “İlk 84 Eve 84 Ay Vade”, geçtiğimiz ay Sinpaş GYO Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen bir toplantıyla tanıtıldı. Yeni satış politikalarını ev sahibi olmak isteyenlerin tasarruflarına, birikimlerine dokunmadan küçük taksitler ile ev alma kolaylığı sağlamak amacıyla belirlediklerini dile getiren Gacemer, Sinpaş GYO’nun yeni kampanyası “İlk 84 Eve 84 Ay Vade” ile yeni bir ilke daha imza attıklarını belirtti. Gacemer kampanyada ev almak isteyip, herhangi bir sebeple konut kredisi kullanamayanları hedeflediklerini belirterek: “Sinpaş GYO mevcut projelerinden ev alan ilk 84 müşterimize Sinpaş tarafından ilk kez uygulanacak 84 ay vade fırsatı veriyoruz. Müşterilerimiz banka kredisiz ödeme kolaylığıyla yüzde 5’i peşin, yüzde 10’u 1 yıl, yüzde 30’u 2 yıl sonra ödenmek üzere, kalan bakiyeyi 1.150 TL’den başlayan taksitlerle 84 vade ile ödeyebilecekler. Bu kampanya ile daha geniş kitleleri lüks konut sahibi yapmayı hedefliyoruz” dedi. Sinpaş GYO'nun bu kampanyası İstanbul Avrupa yakasında Bosphorus City ve İstanbul Sarayları, Anadolu yakasında Aqua City 2010 ve Bursa’da Bursa Modern’de geçerli olacak
Seba Gacemer: “Kamu yatırımları nedeniyle inşaat sektörü büyüyor görünürken; bunun konut sektörüne yansımadığını konut satışlarından anlıyoruz. Konut satışlarına baktığımızda 2009'un ilk 6 ayında 303 bin 604 adet konut satışı gerçekleştirilirken, 2010'un 6 aylık dönemine baktığımızda ise 176 bin 120 adet gibi bir ifadeyle karşılaşıyoruz. Yani konut sektörü %42 küçülmüş durumda. 2008'in ilk ayında ise 225 bin konut satılmış. Yani kriz geliyorum derken bile daha fazla bir satış söz konusuydu. Aradan 2 yıl geçmesine rağmen büyük bir gerilemenin yaşandığını görüyoruz. Konut sektörünün durgunluğu ortada; devletin, hükümetin bu konuda ciddi adımlar atması şart” dedi.
İnşaat, özellikle de konut sektörünün son durumuyla ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Seba Gacemer: “Konut sektörünün ivme kazanması için devletin, hükümetin sektörle ilgili teşviklerinin ve düzenlemelerin beklentisi içindeyiz; bunu her toplatıda mutlaka dile getiriyoruz. Bu beklentilerimizden biri 150 metrekarenin üzerindeki konutlarda KDV'nin indirilmesi yönündedir. Öte yandan yabancılara yönelik konut satışlarının kolaylaştırılması, bürokrasinin hızlandırılması konusundaki beklentilerimizin de giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü konut sektöründe yaşanan durgunluk halen devam ediyor. Konut sektörü şu anda 2008 yılı kriz rakamlarına bile dönememiş durumdadır. Ama inşaat verilerine baktığımızda sanki inşaat sektörü büyümüş gibi görünüyor. Bunun sebebi kamu yatırımları; yol, kamu binaları, baraj yapımlarıdır. Kamu yatırımları nedeniyle inşaat sektörü büyüyor görünürken; bunun konut sektörüne yansımadığını konut satışlarından anlıyoruz. Konut satışlarına baktığımızda 2009'un ilk 6 ayında 303 bin 604 adet konut satışı gerçekleştirilirken, 2010'un 6 aylık dönemine baktığımızda ise 176 bin 120 adet gibi bir ifadeyle karşılaşıyoruz. Yani konut sektörü %42 küçülmüş durumda. 2008'in ilk ayında ise 225 bin konut satılmış. Yani kriz geliyorum derken bile daha fazla bir satış söz konusuydu. Aradan 2 yıl geçmesine rağmen büyük bir gerilemenin yaşandığını görüyoruz. Konut sektörünün durgunluğu ortada; devletin, hükümetin bu konuda ciddi adımlar atması şart” diye konuştu.
Seba Gacemer: “Konut sektörünün ivme kazanması için devletin, hükümetin teşviklerinin ve düzenlemelerin beklentisi içindeyiz. Bu beklentilerimizden biri konutlardaki KDV oranının indirilmesi yönündedir. Bir diğer beklentimiz ise yabancılara yönelik konut satışlarının kolaylaştırılması, bürokrasinin hızlandırılması konusundadır.”
Kaynak. İnşaat & Yatırım Dergisi
KAYNAK: İnşaat & Yatırım