İnşaat & Yatırım - İnşaat Sektörünün Haber Merkezi
İnşaat&Yatırım Sayı 93
Nisan 2012 Sayı 93
İnşaat&Yatırım Sayı 92
Mart 2012 Sayı 92
İnşaat&Yatırım Sayı 91
Şubat 2012 Sayı 91
İnşaat&Yatırım Sayı 90
Oocak 2012 Sayı 90
İnşaat&Yatırım Sayı 89
Aralık 2011 Sayı 89
Bursa Büyükşehir Belediyesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi

  Bu haber 07 Subat 2012, SALI 05:43:31 eklenmiştir. 108 kez okunmuştur.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Alacakhırka'da Dönüşüm Sürüyor

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bookmark and Share

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cilimboz Deresi çevresinde kalan ve 2010 yılının Ekim ayında yaşanan sel baskının sular altında kalan binaların yıkımına hız verdi.

Sel baskının ardından 4 ay içinde binaların 3’te ikisini kamulaştıran Büyükşehir Belediyesi, kalan 11 bina ile ilgili yargı sürecinin tamamlanmasının ardından yeniden yıkım çalışmalarını başlattı.

Bursa’da 2010 yılı Ekim ayında yaşanan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan sel felaketinin ardından öncelikli olarak sel baskının yaşandığı Cilimboz Deresi çevresinde sağlıklaştırma çalışmalarını başlatan Büyükşehir Belediyesi, olayın ardından 4 ay içinde binaların 3’te ikisini kamulaştırmıştı. 

Kamulaştırılan 31 bina hızlı bir şekilde yıkılırken, kalan 11 parselin hak sahipleri ise konuyu yargıya taşımıştı. Yargı sürecinin tamamlanmasının ardından bu binaların da kamulaştırmasını yapan Büyükşehir Belediyesi, ana caddeye kadar olan tüm binaların yıkımı için çalışmaları yeniden başlattı.

Kentsel dönüşümü sağlıyoruz

Cilimboz Deresi çevresinde yaşanan sel felaketini önemli bir kentsel dönüşüm fırsatına çevirdiklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yıpranan binaların bu sayede ortadan kaldırıldığını söyledi.

Cilimboz Deresi çevresinde 60-70 yıldır sel baskınlarının yaşandığını ancak en önemli adımın kendileri tarafından atıldığını dile getiren Başkan Altepe, “Sel baskının ardından ilk 4 ayda dere çevresindeki 42 binadan 31’ini kamulaştırmıştık.

Ancak ana caddeye yakın olan parsel sahipleri belediye ile anlaşmayıp, yargıya başvurmuştu. Şimdi mahkeme kararlarının çıkmasının ardından hemen yıkımı başlattık. Ana caddeye kadar derenin her iki yakası da temizlenecek ve olası sel baskınları da önlenmiş olacak” dedi.

6 milyonluk dönüşüm

Cilimboz Deresi çevresindeki binaların kamulaştırmasına yaklaşım 6 milyon TL harcadıklarını dile getiren Başkan Altepe, Bursa’nın daha sağlıklı bir kent olması için hemen hemen tüm hizmetlerin kamulaştırmadan geçtiğini söyledi. Geride kalan 2,5 yılda kamulaştırılan bina sayısı 600’ü açtı.

Son 7 yılda ise 2 bin 100 binayı kamulaştırdık. Binaları yıkarak, yollar, parklar, spor ve rekreasyon alanları yapıyoruz. Bu aynı zamanda Bursa için önemli bir kentsel dönüşüm çalışmasıdır. Bu bölgeyi de tamamen yayaların kullanabileceği bir rekreasyon alanı haline getireceğiz. Bu bölge yakın bir zamanda Bursa’nın en prestijli mekanlarından biri olacak” diye konuştu.

Başkan Altepe, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini’nin de katıldığı inceleme gezisinde, çalışmalar hakkında BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’dan bilgiler aldı.

KAYNAK: İnşaat&Yatırım Dergisi




ETİKETLER : Bursa Büyükşehir Belediyesi, Recep Altepe,
 
Lütfen haber arşiv tarihi seçiniz.
 
Diger anketlerimiz için tıklayın...
 
Boya, VİKO RC Dimmer, Malatya Tarım Teknoloji Geliştirme Bölgesi, varioSpeed, dayanıklıevaletleri, Symmetra PX 96, Nurtaç Muştu, Aliağa Camii, filo, Sayı 60, İzmir Fuar Merkezi, Levent, Ertuğrul Günay, Kütahya, Ururu Sarara Inverter Klima, Sharman , Global Property Guide, Bosch Güvenlik Sistemleri, Dubai, Ford ve Ereğli Demir Çelik, Ayaş tüneli, Bosch Keo, Quadra , Galatown, deprem dönüşümü, sihirli donanımlar, Mavi Kale, Tower Penthouse, Narman, Üçüncü Köprü,
 
© Copyright Gazi SOFT Haber Yazılımı V1.0.5
Her hakkı saklıdır.