İnşaat & Yatırım - İnşaat Sektörünün Haber Merkezi
İnşaat&Yatırım Sayı 82
Mayıs 2011 Sayı 82
İnşaat&Yatırım Sayı 81
Nisan 2011 Sayı 81
216 Yapı
216 Yapı’dan bahar kampanyası
İnşaat&Yatırım Sayı 80
Mart 2011 Sayı 80
Trump Towers AVM
Türkiye’nin lider markaları, Trump TowersAVM'de yerlerini seçti
Akşan Yapı'nın endüstriyel çelik konut ürünleri 3. çeyrekte satışta

Akşan Yapı'nın endüstriyel çelik konut ürünleri 3. çeyrekte satışta

  Bu haber 27 Ocak 2012, Cuma 06:33:46 eklenmiştir. 90 kez okunmuştur.
 Akşan Yapı'nın endüstriyel çelik konut ürünleri 3. çeyrekte satışta İzmir ve Ankara'da yaptığı çelik konut projeleriyle tanınan Akşan Yapı, yeni bir çalışmaya gidiyor.

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bookmark and Share

 

 İzmir ve Ankara'da yaptığı çelik konut projeleriyle tanınan Akşan Yapı, yeni bir çalışmaya gidiyor. Türkiye'nin çelikten ilk endüstriyel konut markasını yaratmayı hedefleyen Akşan Yapı, bu alandaki ilk ürünlerini ise yılın üçüncü çeyreğinde satışa çıkaracak.

Dün yapılan basın toplantısında konuşan Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek son 7 yılda 2 milyon metrekare üretim yapan şirketin Çerkezköy'de kurulu Akkon Çelik Yapı Sistemleri Fabrikası'nda yılda 35 bin tonluk üretim kapasitesine ulaştığını belirterek, "Bu kapasiteyle Avrupa'nın en büyük üç üreticisinden biri olduk ve yılda tek başımıza  100 metrekarelik 7 bin 500 konut üretimi yapacak noktaya geldik" dedi.

Türkiye'nin ilk endüstriyel konut markasını yılın üçüncü çeyreğinde piyasaya süreceklerini anlatan Şimşek, "Müteahhitlerle anlaşarak bu kapasiteyi kullanacağız. Yeni yüzyılın adeta konut fabrikası olacağız" diye konuştu. Şimşek, 2015 yılına kadar 5 bin konut hedefiyle çalıştıklarını söyledi.

Kamunun çelik yapıya yönelmesi belirleyici olur

Türkiye'de çelik yapılar konusunda ciddi altyapı olduğuna dikkat çeken Şimşek şöyle konuştu: "Türkiye'nin yıllık profil üretim kapasitesi 950 bin ton, yassı mamul kapasitesi 12 milyon ton, çelik işleme kapasitesi ise 650 bin ton. Van depremi ortaya koydu ki sektörümüz yılda 100 metrekarelik 125 bin adet çelik konut üretebilecek durumda." 

Bu kapasitenin bir yıl gibi kısa bir sürede 3-4 katına çıkmasının mümkün olduğunu vurgulayan Melih Şimşek, "Birisinin sadece bizim düğmemize basması gerekiyor" dedi.

Bu süreçte, özellikle kamunun çelik yapılara yönelmesi, Türk yapı sektöründe güvenli binaların geleceği için belirleyici olacağını aktaran Şimşek, "Bugün yapılarda çelik kullanım oranları Japonya ve ABD'de yüzde 70, İngiltere'de yüzde 54, İskandinav ülkelerinde yüzde 40, Almanya ve Fransa'da ise yüzde 30'un üzerinde. Türkiye'de ise bu oran yüzde 5. Bunun da ancak yüzde 1 kadarı konut yapılarına ait, diğer bölüm endüstriyel yapılardan oluşuyor" diye konuştu.

Çeliğin geleneksel yapı sistemine gore 10 kat daha hafif ve kaba inşatının 3 kat daha hızlı bittiğini anlatan Şimşek, "Büyük kentlerimiz birinci derece deprem kuşağındadır.

Ülkemiz çelik yapı sistemiyle 1999'da Marmara depremleriyle birlikte tanıştı. Türkiye'nin bugün 20 milyon tonun üzerinde çelik hammadde kapasitesi var; Avrupa'nın üçüncü büyük üreticisiyiz. Çelik yapı sektörü ülkemizde sadece teşvik edilmeyi bekliyor. 5 yıl içinde özellikle birinci derece deprem riski altındaki illerimizdeki yapıların yüzde 10'u çelikten inşa edilirse, ülkemizde güçlü yapıların kurulmasında iyi bir başlangıç olur" diye konuştu.

İstanbul'da çelik konut için arsa arayışı sürüyor

Melih Şimşek, 555 konutun satışta olduğu İzmir'deki 35. Sokak projesinin ilk etabı olan 298 adet konutun, yıl sonunda teslim edileceğini söyledi. 35. Sokak projesinin hemen ardından Ankara'da yapımına başlanan, Türkiye'nin ilk çok katlı çelik konut projesi AnkaNatura'nın ise önemli bir örnek oluşturduğunu belirterek, "Bu projelerde satışlar hedeflerimiz doğrultusunda gidiyor.

İzmir ve Ankara'da, çelik sistemli birer projeye daha başlamayı planlıyoruz" dedi. İstanbul'da ise aynı konseptte konut inşa etmek üzere arsa arayışlarının sürdüğünü söyleyen Melih Şimşek, yurtdışında ise Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde, 2011 yılında devam eden iş geliştirme çalışmalarının güçlü sonuçlar getireceğini beklediklerini ifade etti.

Van'da çelikten ilköğretim okulu yaptı

Van'da çelik yapı sistemi ile okul inşa ettiklerini anlatan Melih Şimşek, Van'ın Yeşilsu köyünde inşa etikleri 8 derslikli ilköğretim okulunu Şubatta Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edeceklerini söyledi.

320 öğrencinin öğrenim göreceği okul, ikinci yarı yılda öğrenime açılacak. Akşan'ın yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda projeye imza attığını dile getiren Şimşeki bu projeleri şöyle sıraladı: "Libya'da otel, çok sayıda okul, villa ve sosyal tesisler, Azerbaycan'da otel kompleksi ve villa, Kıbrıs'ta Doğu Akdeniz Üniversitesi'ne öğrenci yurtları, Abu Dabi'de  işçi kampı ve sosyal tesisleri.

Yurtiçinde gerçekleştirdiği bazı projeler ise; Göcek Çarşı ve Meydan projesi, Bingöl'de 16 derslikli okul ve öğretmen lojmanları, 57 binadan oluşan er lojmanları, Muğla'da Özel Muğla Göz Hastanesi, Çerkezköy'de SGK Binası, Kırklareli Devlet Hastanesi, 3 katlı hastane binası."

KAYNAK: Kobiden.com



ETİKETLER : Akşan Yapı, Çelik Konut, Melih Şimşek ,
 
Lütfen haber arşiv tarihi seçiniz.
 
Diger anketlerimiz için tıklayın...
 
Çalık Gayrimenkul, Ulvi Saran, Unica Quadro, Bekir Bozdağ, Konferans, Megabuild fuarı, Hilti TürkiyeCan Seyhan, Zorlu, Güç Kaynağı, TNL Gayrımenkul , Buga Otis, Gaysan Mobilya, TC70 Cihazı, Fener Kalamış Caddesi, Sandalyeci A.Ş, Medine Havalimanı, Pinto Koltuk, Mimar Sinan Vakfı, Jean Paul Varlık, Sağlık Bakanlığı, 2012 Takvimi, Berna Erbilek, Torun AVM, Süleyman Sağlam, Tanıl Küçük, Akkök Şirketler Grubu, ayaştüneli, Sera Gazı Ulusal Envanter, HOME STUDIO, Mehmet Çelik,
 
© Copyright Gazi SOFT Haber Yazılımı V1.0.5
Her hakkı saklıdır.