İnşaat & Yatırım - İnşaat Sektörünün Haber Merkezi
İnşaat&Yatırım Sayı 93
Nisan 2012 Sayı 93
İnşaat&Yatırım Sayı 92
Mart 2012 Sayı 92
İnşaat&Yatırım Sayı 91
Şubat 2012 Sayı 91
İnşaat&Yatırım Sayı 90
Oocak 2012 Sayı 90
İnşaat&Yatırım Sayı 89
Aralık 2011 Sayı 89
Adell Armatür

Adell Armatür

  Bu haber 25 Ocak 2012, Carsamba 07:33:47 eklenmiştir. 147 kez okunmuştur.
Adell Armatür Adell Armatür Uluslararası Konferans’da Organizasyon Komitesinde

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bookmark and Share

 

Adell Armatür su ve su kültürüyle ilgili sosyal sorumluluk projeleri sayesinde İstanbul’da düzenlenecek Uluslararası Su Birliği Eski Medeniyetlerde Su ve Atıksu Teknolojileri Konferansı Organizasyon Komitesine seçildi.

Adell Armatür bunun yanısıra hem Konferans’da bir sergi açacak hem de Adell Armatür Abı Hayat Koleksiyonu Koordinatörü Dr. Ercan topçu ve ekibi tarafından 3 adet bildiri sunulacak. 

Dünya Su Günü’nde dünyanın dört bir yanından gelen yüzlerce bilim insanı, akademisyen ve uzman İstanbul’da buluşuyor. Kültür başkenti İstanbul’un sahip olduğu eşsiz su medeniyeti, 22-24 Mart 2012 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezinde yapılacak 

Uluslararası Su Birliği Eski Medeniyetlerde Su ve Atıksu Teknolojileri Konferansı ile gündeme getiriliyor. Adell Armatür de bu konferansda ticari bir kuruluş olmasına rağmen su ve su kültürüyle ilgili yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri takdir edilerek organizasyon komitesinde yer alıyor.

Konferansın organizasyon komitesinde yer alan diğer kuruluşlar ise şöyle: Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliği’nde düzenlenen konferansın organizasyon komitesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İTÜ, Su Vakfı, IWA  (Uluslararası Su Birliği), IWHA (Uluslararası Su Tarihi Birliği), İBB, DSİ, İSKİ… 

Adell Armatür’den Su Kültürü Sergisi 

Suyla ilgili çalışmalarını Türkiye’nin ilk su müzesini kurma aşamasına getirmeyi hedefleyen Adell Armatür, Konferans’da Abı Hayat Koleksiyonu’ndan seçme eserlerle su kültürünü anlatan bir sergi açacak. Aynı zamanda Adell Armatür Abı Hayat Su Kültürü Koleksiyonu Koordinatörü  Dr. Ercan Topçu ve koleksiyon danışmanı Güner Liman, Koleksiyon asistanı Ahmet H. Topçu tarafından konferansta 3 bildiri sunulacak.

Bu bildiriler; Osmanlı Döneminde kadınlar hamamı kültürü ve Gelin Hamamı geleneği, Bir Hayır müessesesi olarak İstanbul Sebilleri ve Sebillerde alınan koruyucu sağlık önlemleri, Selçuklu ve Osmanlı Dönemi Çeşme Musluklarının  karşılaştırılması ve Adell Armatür koleksiyonunda bulunan muslukların incelenmesi olacak. 

Uluslararası Su Birliği (International Water Association-IWA) Eski Medeniyetlerde Su ve Atık Su Teknolojileri Çalışma Grubu’nun 3 yılda bir düzenlediği Eski Medeniyetlerde Su ve Atıksu Teknolojileri Konferansı, İTÜ’nün öncülüğünde gerçekleştirilen girişimler sonucunda bu kez İstanbul’da düzenleniyor.

İstanbul gibi çok eski su kültürüne sahip bir şehirde, böyle büyük bir organizasyonun düzenlenecek olması önemli bir başarı olarak görülüyor. Dünyanın bir çok ülkesinden 500 civarında  akademisyenin katılımcı olacağı konferansta hem insanlığın su ve atıksu ile ilgili teknolojik tarihine hem de geçmişin tecrübeleri vasıtasıyla geleceğin su ve atıksu sistemlerine ışık tutulması planlanıyor. 

Dünya Su Günü Resmi Kutlaması 

Eski Medeniyetlerde Su ve Atıksu Teknolojileri Konferansının ilk gününde Dünya Su Günü Türkiye resmi kutlamaları da gerçekleştirilecek. Su kültürünün yaşatılması ve su kullanım bilincinin artırılması için mesajlar verilecek.

Konferansta eski medeniyetlerde  su kaynakları, su kemerleri, su kanalları, sarnıçlar, çeşmeler, sebiller, hamamlar hakkında  başta  su yapılarının mimarisi  olmak üzere, su ve atıksuda kullanılan metodlar, kullanılan malzemeler, suyun paylaşımının sosyolojik ve sosyoekonomik açıdan incelenmesi, eski medeniyetlerdeki su ve hamam  kültürleri  gibi konular bütün yönleriyle ele alınacak. 

 

Konferansta ele alınacak bazı başlıklar şöyle: 

Eski medeniyetlerde su ve atıksu yönetiminde metodlar, pratikler ve teknikler

Eski medeniyetlerde yeraltı suyu kaynakları, sarnıçlar, karezler ve kuyular

Eski medeniyetlerde şehir su dağıtım sistemleri

Eski medeniyetlerde atıksu ve yağmur suyu yönetimi

Asırlar boyunca kemerlerin ve benzer teknolojilerin gelişimi

Modern su ve atık su teknolojilerinde geçmişin etkileri

Eski medeniyetlerde suyun sosyo-ekonomik rolü

 

Konferansta ayrıca, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü koleksiyonlarında bulunan eserlerin sergileneceği farklı bir sergi daha gerçekleştirilecek. Etkinliğin son günü olan 25 Mart’ta, İstanbul’un tarihi su yapılarına teknik gezi düzenlenecek. 

KAYNAK: İnşaat&Yatırım Dergisi


ETİKETLER : Adell Armatür, Hayat Koleksiyonu, Dr. Ercan topçu,
 
Lütfen haber arşiv tarihi seçiniz.
 
Diger anketlerimiz için tıklayın...
 
GB162 – 65 kW, Yılnak A.Ş., Marina Park Residence, DOCOMOMO, Öğrenci Yurtları, Armica, Çiğli, Favori Kuyumculuk, EC845XB90E ocağı, Ahmet Kınay, El Nahyan, Ercan Şenyurt, İzmir Ticaret Odası (İZTO), %65, Seranit Cersaie, ERDOĞAN BAYRAKTAR, Nuri Topatan, Bosch klimalar, Adnan Menderesi, Realty World Türkiye, Sayı 58, Hatay, Dedeman, Aran Holding , Smart-UPS, Voltolina, Hakan Ürün, Haliç Kongre Merkezi, Çeşme, Dara Jalil Al-Khayat,
 
© Copyright Gazi SOFT Haber Yazılımı V1.0.5
Her hakkı saklıdır.