İnşaat & Yatırım - İnşaat Sektörünün Haber Merkezi
İnşaat&Yatırım Sayı 93
Nisan 2012 Sayı 93
İnşaat&Yatırım Sayı 92
Mart 2012 Sayı 92
İnşaat&Yatırım Sayı 91
Şubat 2012 Sayı 91
İnşaat&Yatırım Sayı 90
Oocak 2012 Sayı 90
İnşaat&Yatırım Sayı 89
Aralık 2011 Sayı 89
Folkart Yapı

Folkart Yapı

  Bu haber 20 Ocak 2012, Cuma 04:34:33 eklenmiştir. 196 kez okunmuştur.
Folkart Yapı İzmir'de Dev Kuleler Yükseliyor

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bookmark and Share

 

İzmir'de temeli atılan Folkart Towers, tamamlandığında Avrupa’nın konut projeleri arasında en yüksek 5. ikiz kuleleri olacak.

Bünyesinde alışveriş merkezleri, spor kompleksleri, ofis ve rezidanslar bulunan toplam 150 milyon dolara mal olacak Folkart Towers, 27 bin metrekare arsa büyüklüğüne sahip olacak ve inşaatında yaklaşık bin kişiye istihdam sağlayacak. 

Faaliyete geçtiğinde yaklaşık 4.000 kişinin çalışacağı ve yaşayacağı dev kompleks, Folkart Yapı'nın İzmir'deki üçüncü konut projesi. 

Beş Günde Bir Kat Yükselecek

Türkiye'de ilk defa uygulanacak inşaat teknikleriyle yüksek rüzgâr yükleri altında güvenli çalışma ortamı sağlanarak beş günde bir kat yapımı gerçekleştirilecek.

İleri İnşaat Teknolojileri

Folkart Towers'ı 2013 yılı sonunda teslim edecek olan Folkart Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, kulelerin inşaatında en ileri inşaat teknolojilerinin kullanıldığını söyledi. 

Sancak "Binalar teknolojik binalar oldukları için çok özel çalışmalar ve test sonuçlarına göre statik hesaplamalar yapıldı. Depreme dayanıklılık için Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde bilim adamlarından oluşan bir komisyon tarafından yapılan çalışmalara göre rapor hazırlandı. Hem geçmişe dayalı istatistiki bilgiler, hem geleceğe yönelik her türlü olasılık göz önüne alınarak statik hesapları yapıldı" dedi. 

200 metre yükseklikte normalde rüzgarın binada oturanları teknede sallanır gibi etkileyeceğini söyleyen Sancak, bunu önlemek için Londra'da rüzgar tüneli testi yaptırdıklarını ve statik hesaplarda bu sonuçların da göz önüne alındığını söyledi.

KAYNAK: Sabah Gazetesi



ETİKETLER : Folkart Towers, Dev Kuleler, İzmir, Folkart Yapı,
 
Lütfen haber arşiv tarihi seçiniz.
 
Diger anketlerimiz için tıklayın...
 
Ayazağa, Kale Banyo, Flow Wood, Selim Başdemir, Serdar İnan, Rıdvan Murat, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, fıskars, Urla, Lazzoni Budka Köşe Koltuğu, Buharlı Fırın, Fetihpaşa, FSM köprüsü, Sunay ve Günay Erdem, Paşalimanı, BOTAŞ, Düfa Mix, Noyan Gençoğlu, Marshall Masterpro, Kohler, Emiglia Romagna, NG Hotels, Rızanur Meral, OTOYOL , Alaaddin Tepesi, tobb, Kemal Kızılhan, Asl-ı Suret, Dünya Sahnelerinde Genç Yetenekler, Ayşegül Bensel,
 
© Copyright Gazi SOFT Haber Yazılımı V1.0.5
Her hakkı saklıdır.