İnşaat & Yatırım - İnşaat Sektörünün Haber Merkezi
İnşaat&Yatırım Sayı 93
Nisan 2012 Sayı 93
İnşaat&Yatırım Sayı 92
Mart 2012 Sayı 92
İnşaat&Yatırım Sayı 91
Şubat 2012 Sayı 91
İnşaat&Yatırım Sayı 90
Oocak 2012 Sayı 90
İnşaat&Yatırım Sayı 89
Aralık 2011 Sayı 89
"Beyaz Köşk" Restore Edildi!

"Beyaz Köşk" Restore Edildi!

  Bu haber 13 Ocak 2012, Cuma 05:17:55 eklenmiştir. 129 kez okunmuştur.
İstanbul İl Özel İdaresi, Yıldız Sarayı içerisinde yer alan Beyaz Köşk’ü eski görünümüne kavuşturdu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bookmark and Share

 

1 milyon 234 bin TL’ye yenilenen yapı, iç mekanlardaki süslemeleri ile dikkat çekiyor.

İstanbul İl Özel İdaresi, Yıldız Sarayı Şehzade Köşklerinden biri olan Beyaz Köşk’ü 1 milyon 234 bin TL’ye restore ettirdi. Dış renginin beyaz olmasından dolayı “Beyaz Köşk” olarak adlandırılan yapı, 4 köşkün içerisinde ilk sırada yer alıyor. 

II. Abdülhamid tarafından yaptırılan yapı, bodrum, zemin ve birinci kattan oluşuyor. İç mekanlardaki duvar ve tavan resimleri ile oldukça dikkat çeken köşk, duvarlara konan radyatörler, bunları birbirine bağlayan borular ve klima sistemleri yüzünden ciddi zararlar görmüş.  

Geleneksel ve teknolojinin buluştuğu nadir örnekler arasına girdi

Yapıda gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları ağırlıklı olarak iç mekanlardaki orijinal bezemelerin konservasyonunu kapsıyor. Yapı içerisinde elektrik altyapısı tamamen yenilendi.

Ayrıca tarihi yapılarda yeni uygulamaya başlanan wireless anahtar uygulaması gerçekleştirildi. Mekanik tesisat tümüyle yenilenerek, tüm tesisat bakır olarak yeniden döşendi.

Bu sayede şehzade köşkü ülkemizdeki tarihi yapılar içerisinde geleneksel ve teknolojinin buluştuğu nadir örnekler arasına girdi.

 Beyaz Köşk’ün odalarında bulunan duvar ve tavan resimleri 18. yy ikinci yarısından itibaren süren bir geleneğin son aşamasını yansıtıyor. Zemin kattaki duvar süslemeleri tuval üzerine, birinci kattaki duvar süslemeleri ise duvar üzerine yapılmış.

Tuval resimleri duvarlardaki dekoratif etkiyi sürdürürken doğa görünümleri olduğu gibi yorum katılmadan aktarılmış. Resimlerin hemen hepsinde perspektif kurallarına ve ışık-gölgeye dikkat edildiği görülüyor. Geçmişte de onarım gören yapı, baştan aşağı gözden geçirildi ve yenilendi.

KAYNAK: Habertürk


ETİKETLER : “Beyaz Köşk” , Restore, ıldız Sarayı ,
 
Lütfen haber arşiv tarihi seçiniz.
 
Diger anketlerimiz için tıklayın...
 
Sayı 62, İnşaat, Ahmad Al-Rousan, Sağlık Kampüsü, Arkeoloji Parkı, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi, İMOB, Ankara Bilkent, Anadolu Kartalları, 4/4 lük Innovia Projesi, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Opus, Emlak Konut GYO ve Emlak Pazarlama İnşaat, Buharlı Fırın, NeoGölpark İstanbul, (RICS), İlci, Dumankaya Modern Vadi, Tasarım ödülleri, AKG Gazbeton, AE Arma–Elektropanç, Mahir Hocaoğlu, Çöp, Timur Gayrimenkul , Multi Development, Edilcuoghi, Bitlis, Ahmet Yiğitbaşı, Rahatü’l – Hulkum, bulaşıkmakinası,
 
© Copyright Gazi SOFT Haber Yazılımı V1.0.5
Her hakkı saklıdır.